Читај ми!

Оптужени хрватски пилоти

Двојица пилота Хрватског ваздухопловства који су изазвали судар два МИГ-а на војној вежби у Слуњу, оптужени за кршење правилника о летењу авиона и угрожавању живота људи. Приликом пада авиона тешко је повређена једна жена.

Жупанијско тужилаштво у Карловцу подигло је оптужницу против двојице пилота Хрватског ваздухопловства који су приликом вежбе на Слуњу изазвали судар два МИГ-а, приликом чега је на земљи тешко повређена српска повратница Марија Клипа коју су погодили делови ракета које су том приликом испаљене.

Како се наводи у саопштењу објављеном на интернет страници тужилаштва, окривљени И.Т и М.К. терете се да су 23. септембра 2010. године на подручју војног полигона "Еуген Кватерник", током вежбе, управљали авионима кршећи правилник о летењу авиона и правила о летењу оружаних снага.

Наводи се и да су окривљени поступали супротно прописима и да су због тога довели у опасност животе људи.

Разлог судара, како се наводи, јесте што првоокривљени И.Т. није летео на начин који је раније договорен и није јављао своје маневре пратиоцима. Тако је услед маневара дошло до судара авиона, а том приликом су и лансиране ракете.

Делови ракета су у месту Доња Шупица ранили старију жену Марију Клипу која је уз више лаких повреда на рукама и стомаку задобила и тешку телесну повреду, односно отворени прелом леве надлактице.

Хрватска војска је до скоро негирала да је Клипа погођена деловима ракете, тврдећи да је повређена деловима авиона.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво