Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Кијев: Напади на Харков, има убијених цивила; Литванија послала оклопњаке Украјини

Рат у Украјини – 773. дан. Најмање осам цивила је страдало, а десетак њих је повређено у два одвојена руска напада на град Харков, саопштавају украјински званичници. Литванија потврђује да је послала оклопне транспортере у Украјину, не прецизирајући о ком броју је реч.

Кијев: Напади на Харков, има убијених цивила; Литванија послала оклопњаке Украјини Кијев: Напади на Харков, има убијених цивила; Литванија послала оклопњаке Украјини

Одбрамбене снаге Украјине су током дана одбиле 55 непријатељских напада у шест праваца, највише у Авдејевки и Херсону, саопштио је Кијев у дневном извештају. Са друге стране, руске трупе наводе да су претходног дана ПВО снаге обориле 53 дрона украјинске војске.

Руске снаге налазе се у предграђу Часовог Јара у Доњецкој области, тврде званичници које је поставила Москва. Из Кијева истичу да је реч о пропаганди.

Ројтерсов извор у украјинским безбедносним службама каже да су кијевске снаге у нападу на руску војну базу Морозовск, у области Ростов, уништиле шест авиона.

Дрон-камиказа је погодио војну установу која припада Придњестровљу, сепаратистима у Молдавији, саопштили су званичници те регије.

Из седишта НАТО-а је последњих месеци протерана неколицина људи, руског особља, због тврдњи о шпијунажи, саопштио је шеф НАТО-а Јенс Столтенберг за немачки Билд.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво