Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Руски напади широм земље, погођен енергетски систем; Москва: Одмазда за украјинско гранатирање

Рат у Украјини – 758. дан. Украјински званичници саопштавају да су руске снаге извеле нападе широм земље, те да је погођена енергетска инфраструктура, као и да је преко милион људи остало без струје. Са друге стране, руско Министарство одбране тврди да је реч о одмазди за украјинско гранатирање руских пограничних региона.

Руски напади широм земље, погођен енергетски систем; Москва: Одмазда за украјинско гранатирање Руски напади широм земље, погођен енергетски систем; Москва: Одмазда за украјинско гранатирање

Готово све руске ракете лансиране на Кијев гађале су објекте Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине, пренео је Укринформ. У нападу на украјинску престоницу је повређено тринаест особа.

После још једног масовног руског ракетног напада на Кијев, председник Володимир Зеленски је рекао да су Украјини потребни водећи светски системи противваздушне одбране.

Шеф Војног комитета НАТО-а Роб Бауер је на Кијевском безбедносном форуму напоменуо да Украјини није потребно само оружје већ и људи за наставак рата, преноси Европска правда.

У Русији је почела масовна производња високоексплозивних ваздушних бомби тешких три тоне ФАБ-3000, саопштило је Министарство одбране Русије.

Москва наводи да је пет особа повређено у украјинском гранатирању Белгорода. Кијев извештава да су руске трупе напале места у Доњецкој и Николајевској војној области.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво