Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Расте број жртава у Одеси, Вајмарски троугао снажно уз Кијев; Путин реаговао на украјинске нападе

Рат у Украјини – 751. дан. Најмање 20 особа је страдало, а 75 је повређено у ракетном нападу на Одесу, саопштавају украјински званичници у тој области. Лидери Француске, Немачке и Пољске на састанку Вајмерског троугла у Берлину изразили су снажну подршку Украјини. Са друге стране, Кремљ тврди да су током изборног процеса појачани украјински напади на руске регионе, а руски председник Владимир Путин поручује да такве провокације неће остати некажњене.

Расте број жртава у Одеси, Вајмарски троугао снажно уз Кијев; Путин реаговао на украјинске нападе Расте број жртава у Одеси, Вајмарски троугао снажно уз Кијев; Путин реаговао на украјинске нападе

Током јучерашњег дана украјинска војска пуцала је на критични инфраструктурни објекат у Запорошкој нуклеарној електрани, а бачена је и експлозивна направа, објавила је служба за информисање електране.

Стална мисија Русије при међународним организацијама у Бечу доставила је Међународној агенцији за атомску енергију информацију о украјинском нападу, а добиле су је и земље чланице ИАЕА, саопштио је стални представник Русије Михаил Уљанов за РИА Новости.

Са друге стране, лидери ЕУ би могли да предузму значајан корак како би конфисковали потенцијалних 27 милијарди евра профита, генерисаног током наредне четири године од руске државне имовине замрзнуте у Европи, а како би помогли финансирање ратних напора у Украјини.

Исход рата у Украјини биће одлучен овог пролећа и лета, рекао је после састанака у Вашингтону високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров оценио је да "Запад ефективно води рат против Русије у Украјини".

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво