Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Кијевске трупе повукле се из још два села код Авдејевке; Шолц: Земље ЕУ и НАТО-а неће слати трупе у Украјину

Рат у Украјини – 734. дан. Оружане снаге Украјине тврде да је на истоку оборен још један руски ловац Су-34. Москва је саопштила да су руске снаге преузеле контролу над селом Сjеверне у близини Авдејевке, док из Кијева кажу да су се украјиснки војници повукли и из места Степове. Образлажући став Еманула Макрона о слању трупа у Украјину, шеф француске дипломатије напомиње да је реч неборбеним активностима. Руска влада планира да уведе забрану на извоз бензина од 1. марта на период од шест месеци.

Кијевске трупе повукле се из још два села код Авдејевке; Шолц: Земље ЕУ и НАТО-а неће слати трупе у Украјину Кијевске трупе повукле се из још два села код Авдејевке; Шолц: Земље ЕУ и НАТО-а неће слати трупе у Украјину

Министарство одбране Русије саопштило је да су руске трупе преузеле контролу над селом Ласточкине, пет километара северозападно од Авдејевке, у Доњецкој области. Претходно је украјинска војска потврдила да се повукла из тог села, наводећи да ће тај потез помоћи да се заустави напредовање руске војске ка западу.

Шеф Белгородске области Вјачеслав Глатков рекао је да су три цивила су погинула, а још три особе рањене када је украјински дрон погодио возило у том руском региону који се граничи са Украјином.

Председник Украјине Володимир Зеленски, на дан када се обележава десета годишњица од руске анексије Крима, поручио је да Кијев и његови међународни партнери морају да наставе борбу за повратак контроле над тим полуострвом.

У Паризу је одржан самит европских лидера чији је домаћин био француски председник Емануел Макрон који је, након састанка, рекао да нема консензуса о слању војника европских земаља у Украјину, али је нагласио да "ништа не треба искључити".

"Нема консензуса о слању трупа у овом тренутку. Ништа не треба искључити. Учинићемо све како Русија не би победила", рекао је Макрон на конференцији за новинаре.

Парламент Мађарске усвојио је закон којим се Шведској дозвољава придруживање НАТО-у, коначно отварајући пут тој нордијској земљи да се придружи Алијанси.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара