Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Сенат САД одобрио пакет помоћи Украјини; Русија расписала потерницу за естонском премијерком

Рат у Украјини – 720. дан. Амерички Сенат, предвођен демократама, изгласао је усвајање пакета помоћи Украјини, Израелу и Тајвану у вредности од 95,34 милијарде долара. Руско министарство унутрашњих послова расписало је потерницу за естонском премијерком Кајом Калас. Украјински званичници саопштавају да је у руском нападу на Дњепар оштећена термоелектрана, као и да је део града остао без струје. Украјинске снаге ПВО, такође, током ноћи обориле су 16 од 23 руске беспилотне летелице изнад три области.

Сенат САД одобрио пакет помоћи Украјини; Русија расписала потерницу за естонском премијерком Сенат САД одобрио пакет помоћи Украјини; Русија расписала потерницу за естонском премијерком

Рат у Украјини ушао је у 720. дан. Украјина је саопштила да је противваздушна одбрана јуче оборила 14 руских дронова и један пројектил.

С друге стране, руска војска је саопштила да је Украјина извела 39 топовских артиљеријских удара по насељеним местима на левој обали Дњепра, унутар Херсонске области.ц

Савет ЕУ одобрио је одлуку и резолуцију којима се пружа правни основ за коришћење прихода од замрзнуте руске имовине за подршку Украјини у будућности, наводи се у саопштењу Савета.

Русија је увела санкције за 18 британских држављана, укључујући низ врхунских академика, због, како је Москва навела, покушаја да "демонизују Русију и подстакну рат у Украјини".

Представници Међународног монетарног фонда (ММФ) допутовали су у Кијев и почели серију састанака са представницима украјинских власти и другим релевантним актерима.

Украјина ће представити своју визију на Минхенској безбедносној конференцији, изјавио је председник Владимир Зеленски у вечерњем обраћању.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије