РАТ У УКРАЈИНИ

Москва: Убијено 25 особа у гранатирању пијаце у Доњецку; Зеленски најавио нове "јаке" споразуме о наоружању

Рат у Украјини – 697. дан. Руске власти у граду Доњецку наводе да је у украјинском гранатирању убијено 25 људи. Из Москве је саопштено да је изнад Смоленске области уништен украјински дрон. Председник Украјине Володимир Зеленски изјавио је да очекује одређени број нових споразума о испорукама наоружања Украјини, који би требало да буду потписани следећег месеца.

Москва: Убијено 25 особа у гранатирању пијаце у Доњецку; Зеленски најавио нове "јаке" споразуме о наоружању Москва: Убијено 25 особа у гранатирању пијаце у Доњецку; Зеленски најавио нове "јаке" споразуме о наоружању

Министарство одбране Велике Британије саопштило је у свом редовном извештају да су украјинске снаге и даље присутне на левој обали реке Дњепар и да је настављају да одбијају руске трупе упркос "логистичким забринутостима".

Руске снаге поново су минирале запорошку нуклеарну електрану дуж њеног периметра, наводи се у најновијем извештају Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА). Како се наводи, мине које су уклоњене новембра прошле године, сада су поново на свом месту.

Украјински председник Володимир Зеленски позвао је бившег америчког председника Доналда Трампа да посети Кијев, али под условом да "заустави рат са Русијом у року од 24 сата, као што је пре неки дан обећао".

Председник Белорусије Александар Лукашенко рекао је да је Москва о свом трошку испоручила Минску тактичке нуклеарне ракете комплекса "искандер".

Званичници Беле куће упозорили су чланове Америчког конгреса да ће Украјина бити поражена за неколико недеља или месеци уколико Вашингтон не пружи Кијеву нови пакет војне помоћи.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара