Читај ми!

Рат у Украјини

Масовни руски ракетни напади на Украјину; Изнад Белгорода оборено девет ракета

Рат у Украјини – 678. дан. У масовном руском ракетном нападу на Кијев, Кировоградску и Харковску област погинуло је пет особа, а рањено 127, саопштило је украјинско Министарство унутрашњих послова. Украјинске снаге наводе да су обориле 10 ракета "кинжал" којима су гађани Кијев и Харков. Москва је саопштила да су руске снаге одбиле нове украјинске нападе на Белгородску област у којима је једна особа погинула, а 11 рањено. Турска је обавестила НАТО савезнике да неће дозволити да два британска брода, миноловца прођу кроз Босфор и Дарданеле све док траје рат у Украјини.

Број цивила убијених у украјинском нападу на Белгород порастао је на 25, саопштио је гувернер Белгородске области Вјачеслав Глатков.

Председник Русије Владимир Путин рекао је током сусрета са војницима у војној болници у Москви да је серија украјинских ракетних напада на руски погранични град Белгород терористички чин који неће проћи некажњено. Најавио је нове ударе на "осетљиве војне циљеве у Украјини".

Украјинско Министарство одбране је креирало двостепени систем набавки заснован на стандардима НАТО-а, саопштио је министар одбране Рустем Умеров.

Он је подсетио да је раније Генералштаб достављао Министарству одбране требовање за, на пример, храну или одећу, а Министарство је директно набављало оно што је потребно Оружаним снагама.

Градоначелник Кијева Виталиј Кличко је војницима на фронту донео дронове, опрему, хемијске грејаче и прехрамбене производе.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара