Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Руске снаге обориле дронове код нуклеарке Запорожје; Зеленски: Украјинска војска одбила напад код Угледара

Рат у Украјини – 617. дан. Русија је у среду гранатирала 118 украјинских насеља, што је био најмасовнији напад на Украјину ове године, саопштио је украјински министар унутрашњих послова Игор Клименко. Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ рекао је да је руска агресија на Украјину достигла нови врхунац немилосрдности. Руски министар одбране Сергеј Шојгу тврди да Кијев трпи поразе, упркос томе што му НАТО допрема нове врстe наоружања.

Русија је у среду гранатирала 118 украјинских насеља, што је био најмасовнији напад на Украјину ове године, саопштио је украјински министар унутрашњих послова Игор Клименко.

Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ рекао је да је руска агресија на Украјину достигла нови врхунац немилосрдности и да друге кризе неће скренути пажњу Европе са Украјине. "Наша подршка се наставља све док је потребно", написао је Борељ на Иксу (Твитеру).

Настављен је и рат беспилотним летелицама. У нападу руског дрона запаљена је рафинерија нафте у Кременчуку у централној Украјини, због чега је прекинуто снабдевање електричном енергијом у три села.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу тврди да Кијев трпи поразе, упркос томе што му НАТО допрема нове врста наоружања.

Шојгу је рекао да група руских трупа наставља да води активну одбрану, те да ефикасно наноси штету непријатељу.

Јужнокорејска обавештајна служба сумња да је Северна Кореја од почетка августа Русији испоручила више од милион артиљеријских пројектила и другог наоружања у десетак пошиљки.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара