Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Москва: Уништен дрон изнад Брјанске области; Кулеба оштро на критике о спорој контраофанзиви

Рат у Украјини – 554. дан. Украјински министар спољних послова Дмитро Кулеба саопштава да критичари "споре" контраофанзиве Кијева – пљују у лице украјинским војницима, који сваког дана жртвују своје животе. Са друге стране, Москца тврди да је уништала украјински дрон изнад Брајнске области. Кремљ, такође, наводи да Русија нема везе са несташицама жита и хране у Африци, као и да бесплатне испоруке то доказују. Белоруски председник Александар Лукашенко одговара Пољској да је њен захтев да протера "вагнеровце" из Белорусије неразуман.

Москва је оптужила Кијев за покушај напада дроновима на пет региона у централној Русији и Псковску област на северозападу земље. Гађани су циљеви у Брјанској, Калушкој, Орловској, Рјазанској и московској регији. У Области Псков, удаљеној од Украјине више од 600 километара, погођен је војни аеродром.

Из Москве поручују да талас напада на руску територију неће проћи некажњено.

Наводе да су у Црном мору уништена четири војна чамца оружаних снага Украјине у којима се налазило око 50 војника, те да су да су борбени авиони уништили и два украјинска морнаричка чамца са посадом у близини Змијског острва у Црном мору.

Кијев је, са друге стране, саопштио да је неколико зграда запаљено, те да су две особе погинуле у руском нападу на Кијев.

Истрага о паду авиона у којем је прошле недеље погинуо oснивач приватне војне компаније "Вагнер" Јевгениј Пригожин, је руска ствар, саопштава Кремљ одбацујући захтев Бразила да се покрене међународна истрага.

Руска амбасада у Вашингтону оценила је одлуку САД да пошаљу још један пакет војне помоћи Украјини као врхунац лицемерја.

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара