Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Пољска због "вагнероваца" премешта војнике; Путин: У случају агресије на Белорусију, употребићемо сва средства

Рат у Украјини – 513. дан. Начелник региона Одеса тврди да су руске ракете уништиле складише са 120 тона прехрамбених производа. Министарство одбране Русије саопштило је да је Црноморска флота вежбала испаљивање ракета на "плутајуће мете", два дана након што је Москва упозорила да би се бродови који иду ка украјинским лукама могли сматрати војним циљевима. Пољска због "вагнероваца" премешта војнике на исток земље, према граници са Белорусијом. Владимир Путин упозорава Варшаву да ће у случају агресије на Белорусију Москва употребити "сва средства на располагању".

Руско министарство одбране саопштило да је "наставило одмазду" због украјинског напада зграда на Криму, гађајући мете у црноморским лукама Одеса и Николајев.

С друге стране, Вашингтон је оштро осудио руске нападе, истичући да Москва планира да гађа и цивилне бродове.

Украјинско министарство, такође, прогласило је метама бродове који плове ка руским лукама у Црном мору. Савет Уједињених нација заказао је за данас седницу на којој ће се разговарати о руском напуштању споразума о извозу украјинских житарица. 

Бела кућа, у међувремену, саопштила је да је америчка касетна муниција "у украјинским рукама" распоређена на фронту. Листови Вашингтон пост и Њујорк тајмс претходно су, позивајући се на украјинске и америчке неименоване изворе, навела да су Украјинци почели да користе касетне бомбе.

За то време, Европска унија је продужила санкције Русији за још пола године, а Вашингон и Канада увели су још нових – руским појединцима и организацијама. С друге стране, Москва је ограничила кретање британских дипломата широм Русије. 

недеља, 02. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије