Читај ми!

...ИЗ ЧАСА У ЧАС...

Вашингтон: Не знамо где је Пригожин; Лавров: САД послале сигнале да немају везе са побуном

Рат у Украјини – 487. дан. Први пут после повлачења, огласио се вођа "Вагнера" Јевгениј Пригожин, који је изјавио да циљ марша није био да свргну руско руководство. Руски председник Владимир Путин изјавио је да би оружани преврат у сваком случају био угушен. Амерички председник Џозеф Бајден тврди да САД и њени савезници нису били умешани у побуну.

Украјинске снаге су у великој контраофанзиви на истоку и југу земље, док руско министарство одбране тврди да су одбијени напади у областима Запорожја и Доњецка.

Председник Русије Владимир Путин, након побуне паравојне групе "Вагнер", изјавио је да радни дан почиње и завршава питањима о "специјалној операцији" у Украјини, као и да му је примарна пажња на остварењу постављених циљева. 

Борци "Вагнера" су, у међувремену, напустили области Вороњежа и Липецка, док су у Москви још данас на снази појачане мере безбедности. Шеф Комитета за одбрану руске Државне думе Андреј Картаполов рекао је и да Дума спрема закон којим би било регулисано деловање приватних војних компанија.

Белоруски председник Александар Лукашенко је и током јучерашњег дана разговарао телефоном са Владимиром Путином, али јавности нису саопштени детаљи разговора. 

За то време, огласио се и секретар украјинског Савета за националну безбедност Алексеј Данилов који је навео да Украјина не искључује учешће Лукашенка у мировним преговорима Кијева и Москве.

И током јучерашњег дана у свету су се низале реакције на побуну "Вагнера". Украјински председник Владимир Зеленски разговарао је о ситуацији у Русији са америчким председником Џозефом Бајденом, али и о плановима за контраофанзиву Украјине.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен је навео да можда још нисмо видели последњи чин превирања у Русији, као и да је прерано говорити каква судбина чека борце "Вагнера".

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара