Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Украјинска контраофанзива на Доњецк (ни)је почела; два дрона пала на ауто-пут 300 километара од Москве

Рат у Украјини – 467. дан. Русија тврди да је осујетила још један покушај упада у Белгородску област. Два дрона пала на ауто-пут 300 километара од Москве. Украјинска војска позива на "оперативну тишину" уочи очекиване контраофанзиве. Портпарол ратног ваздухопловства Украјине саопштио је да је та земља формирала прву групу пилота за обуку на борбеним авионима Ф-16. С друге стране, Кремљ је навео да испоруке ракета дугог домета Кијеву подижу тензије.

Украјински званичници саопштили су да су руске снаге покренуле талас ваздушних напада на Кијев током јучерашњег дана, али да је успешно одбијен. С друге стране, руска страна тврди да су Украјинци наставили са гранатирањем насеља у Белгородској области.

У међувремену, председник Украјине Володимир Зеленски изјавио је да је најмање петсто деце страдало од почетка рата, док је шеф Савета за националну безбедност и одбрану Олексиј Данилов навео да су губици Украјине у Бахмуту за око седам и по пута мањи од руских.

Потпарол украјинског ратног ваздухопловства Јуриј Игњат рекао је да је Украјина формирала прву групу пилота који ће ићи на обуку на ловцима Ф-16, а украјинска војска замолила је на "оперативну тишину" уочи најављене контраофанзиве.

За то време, потпарол Кремља Дмитриј Песков указао је да ће нове испоруке ракета дугог домета Кијеву довести до појачавања тензија, али да Русија треба да буде "прибранија и јача" да би наставила започето.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво