Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Зеленски најавио борбу против земаља које помажу Москви да заобиђе санкције; Путин: Нећемо дозволити дестабилизацију Русије

Рат у Украјини – 464. дан. Украјина саопштава да је њена одбрана оборила више од 30 руских ракета и дронова над Кијевом, док регионални начелник тврди да су украјинске снаге гранатирале два руска села у Брјанској области. Украјински председник Володимир Зеленски наредио је проверу склоништа од бомби широм земље и најавио борбу против земаља које помажу Русији да заобиђе санкције. Са друге стране, руски председник Владимир Путин изјавио је да неће дозволити дестабилизацију Русије.

И током јучерашњег дана Белгород је поново био на мети Украјине, саопштила је Москва. Начелник Вјачеслав Гладков рекао је да су две особе повређене у удару дрона. Осујeћен је још један покушај украјинских снага да изврше терористички акт против становника града Шебекино у Белгородској области у Русији, рекао је генерал-потпуковник Игор Конашенков.

Са друге стране, украјински званичници су саопштили да су настављени руски ракетни напади на Кијев, осамнаести по реду од почетка маја. Кијевска војна управа је у саопштењу навела да је на удару била област Десњански на источној периферији престонице, као и Дњепровски округ, ближе центру.

Руски председник Владимир Путин истакао је да не сумња да ће Русија победити у Украјини и постати гарант мира и безбедности за све народе.

Председник Украјине Володимир Зеленски током јучерашње посете Молдавији, рекао је да је свака земља која се граничи са Русијом угрожена и да мора да буде део НАТО-а. Поручио је и да Кијев чека да блок буде спреман да прими његову земљу. 

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио да су сви савезници НАТО-а сагласни да Украјина постане чланица Алијансе. Обећавају да ће безбедност Украјине бити загарантована када се заврши рат.

Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто изјавио је да питање чланства Украјине у НАТО-у не може бити на дневном реду на јулском самиту Алијансе.

Угрожена је стабилност Старог континента и Русија је претња за суседне земље, поручили су лидери са европског самита.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво