Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Рамафоса: Обе стране спремне да о мировном плану разговарају сa афричким лидерима; Кијев: Напредак око Бахмута

Рат у Украјини – 446. дан. Снажни удари широм земље. Кијев тврди да су украјинске снаге током ноћи обориле 18 руских пројектила, али и да су истовремено оствариле напредак око Бахмута. С друге стране, Москва истиче да су руске снаге први пут обориле ракетни систем "патриот" америчке производње. Јужноафрички председник Сирил Рамафоса саопштио је да су и Кијев и Москва спремни да о мировном плану разговарају с лидерима афричких земаља.

Борбе се и даље воде за Бахмут. Француски председник Емануел Макрон обећао је председнику Украјине Володимиру Зеленском испоруке десетина оклопних возила и лаких тенкова, а британски премијер Риши Сунак стотине дронова дугог домета, технику и ракете.

Лондон је саопштио да за сада не планира да Кијеву испоручи борбене авионе Ф-16. С друге стране, портпарол Кремља Дмитриј Песков поручио је да се Велика Британија отворено увлачи у сукоб, али да слање британских крстарећих ракета неће утицати на исход рата.

Министарство одбране Русије у међувремену је саопштило да је подигло борбени авион да би зауставило француске и немачке летове који улазе у руски ваздушни простор, док је Бела кућа навела да је све више назнака да Москва и Иран проширују "одбрамбено партнерство".

За то време, шеф хуманитарне помоћи УН Мартин Грифитс навео је да ће Уједињене нације наредних дана наставити да раде на продужењу споразума о извозу украјинског жита, али и да позивају све стране да испуњавају обавезе.

среда, 22. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара