Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Путин потписао закон о доживотном затвору за издају; сирене за узбуну широм Украјине

Рат у Украјини – 428. дан. Украјинске власти: Седамнаест погинулих у ракетним нападима руских снага широм земље. Министар одбране Русије Сергеј Шојгу оценио је да сукоб у Украјини потврђује усредсређеност Вашингтона и његових савезника на провоцирање других земаља на војну конфронтацију са Москвом и Пекингом. Кијев у завршним припремама за контраофанзиву . Пољска наводи да би могла да укине забрану увоза на украјинску храну ако ЕУ спроведе мере.

Руски председник Владимир Путин истиче да би руска производња дронова могла да достигне 12,2 милијарде долара.

"У питању је изузетно важна грана националне индустрије, веома обећавајућа. Проверили смо и видели обим те индустрије у блиској будућности, у питању је 500 милијарди рубаља", рекао је Путин на догађају у индустријском парку Руднево, пренео је ТАС.

Пољски министар пољопривреде и руралног развоја Роберт Тељус рекао је да Варшава може да укине забрану увоза пољопривредних производа из Украјине уколико ЕУ примени одговарајуће мере, пренела је агенција РИА Новости.

"Ембарго ће бити на снази до краја решавања ових питања у ЕУ. Ако ЕУ спроведе одговарајуће, безбедносне мере, онда ћемо укинути, у супротном, имамо сопствене мере, који смо већ увели", рекао је Тељус за телевизијски канал Полсат.

Украјинске војне снаге имају сву потребну опрему, оружје и муницију да покрену своју дуго чекану пролећну офанзиву, оценио је командант НАТО снага за Европу, амерички генерал Кристофер Каволи.

Сједињене Америчке Државе увеле у санкције руској Федералној служби безбедности (ФСБ) и иранској обавештајној организацији Корпус чувара исламске револуције (ИРГЦ) због, како се наводи, незаконитог притварања Американаца.

Оружане снаге Украјине поново су гранатирале Нову Каховку у Херсонској области, саопштила је прес-служба градске управе.

Руске снаге настављају офанзиву у областима Бахмуту, Авдејевка и Марјинка, објавила је на Фејсбуку прес-служба Генералштаба Оружаних снага Украјине.

Руско министарство спољних послова саопштило је да је америчкој амбасади уручило протестну ноту због тога што није издала визе руским новинарима за које је било планирано да путују са шефом руске дипломатије Сергејем Лавровим у Њујорк.

Разговор кинеског председника Си Ђинпинга и његовог украјинског колеге Володимира Зеленског значајан је корак ка политичком решењу украјинске кризе, каже кинески министар спољних послова Ћин Ганг.

Парламентарна скупштина Савета Европе (ПССЕ) изгласала је резолуцију којом се принудно затварање и депортација деце са украјинских територија проглашава за "геноцид", пренео је Гардијан.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво