Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Зеленски: Дочекујемо Васкрс са вером у победу доброте; ЕУ: Једностране забране увоза жита неприхватљиве

Рат у Украјини – 416. дан. Генералштаб Оружаних снага Украјине саопштио је да руске снаге настављају нападе у правцу Лимана, Бахмута, Авдијевке и Маринке. Након што су Пољска и Мађарска увеле забрану увоза прехрамбених производа из суседне Украјине, из Европске уније истичу да једностране акције чланица нису прихватљиве. Председник Украјине Володимир Зеленски каже да Украјинци дочекују Васкрс са непоколебљивом вером у победу доброте, истине и живота.

Министарство одбране Русије саопштило је да борци паравојне јединице "Вагнер" заузели су још два подручја украјинског града Бахмута на северној и јужној периферији града.

Украјинске власти навеле су да се биланс жртава у руском ракетном нападу на Славјанск попео се на 11 погинулих и 21 рањену особу.

Са друге стране, локални званичници на територији дела Доњецка који је под контролом руских снага тврде да су у нападу украјинске војске четири особе убијене, а да је десет рањено у стамбеној области града Јасинувата.

"Пољска влада одлучила је да забрани увоз житарица и друге хране из Украјине како би заштитила своје пољопривреднике", рекао је лидер владајуће Партије права и правде (ПиС) Јарослав Качињски.

Како је навео, уредбом се забрањује увоз житарица из Украјине али и десетина других врста пољопривредних производа.

У међувремену, и влада мађарског премијера Виктора Орбана придружила се забрани увоза, саопштивши да ће статус кво нанети озбиљну штету локалним прозивођачима.

Није наведено када ће забрана на увоз житарица и друге хране ступити на снагу, али се напомиње да ће истећи крајем јуна.

Председник Русије Владимир Путин потписао је закон о стварању јединственог регистра војних обвезника и увођењу електронских судских позива, наведено је у документу који је објављен на званичном интернет порталу правних информација.

Реч је о изменама и допунама одређених законодавних аката Руске Федерације по питању обавештавања грађана о њиховом појављивању на регрутацији за војну службу.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво