ИЗ ЧАСА У ЧАС

Кирби: Борба за Бахмут није готова; генерални директор ИАЕА 5. априла у Русији

Рат у Украјини – 403. дан. Оснивач руске паравојне формације "Вагнер" Јевгениј Пригожин каже да је над градском управом Бахмута подигнута руска застава. Портпарол Пентагона Џон Кирби, међутим, тврди да борба за Бахмут није завршена. Министар финансија Украјине Сергеј Марченко изјавио је да је та земља од ММФ добила 2,7 милијарди долара. Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг најављује да Финска сутра званично приступа Алијанси.

Кирби: Борба за Бахмут није готова; генерални директор ИАЕА 5. априла у Русији Кирби: Борба за Бахмут није готова; генерални директор ИАЕА 5. априла у Русији

Генералштаб Оружаних снага Украјине саопштио је да руске снаге не престају да јуришају на Бахмут. Володимир Зеленски оценио је те борбе као "посебно вруће".

Волстрит џорнал поново је захтевао моментално ослобађање свог дописника у Москви Ивана Гершковича.

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров рекао је у телефонском разговору америчком државном секретару Ентонију Блинкену да званичници у Вашингтону и западни медији не би требало да "дижу пометњу како би овај случај добио политичку конотацију."

Блинкен је, коментаришући разговор, на Твитеру објавио да је позвао на његово ослобађање као и на, како је оценио, "незаконито притвореног америчког држављанина Пола Вилана."

Војни блогер Владлен Татарски погинуо је у експлозији бомбе у кафићу у Санкт Петербургу.

Имао је више од 560.000 пратилаца на друштвеној мрежи Телеграм и био је један од најутицајнијих војних блогера који су давали често критичне коментаре о руском рата у Украјини.

Шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борељ рекао је да ће се Брисел противити "било каквој злоупотреби током руског председавања Савету безбедности Уједињених нација током наредног месеца".

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво