ИЗ ЧАСА У ЧАС

Кијев оштро против руског председавања СБ УН; Сестра Ким Џонг Уна: Украјина има нуклеарне амбиције

Рат у Украјини – 401. дан. Руске снаге су гранатирале Херсон, тврде украјински званичници. Из Кијева стижу и оштре оцене против руског председавања у Савету безбедности Уједињених нација. Украјинска служба безбедност потврдила да је митрополиту Павелу, старешини Kијевско-печерске лавре предата оптужница којом се терети за изазивање верске мржње и правдање руских акција у Украјини. Сестра Ким Џонг Уна оптужила је Украјину да има нуклеарне амбиције.

Кијев оштро против руског председавања СБ УН; Сестра Ким Џонг Уна: Украјина има нуклеарне амбиције Кијев оштро против руског председавања СБ УН; Сестра Ким Џонг Уна: Украјина има нуклеарне амбиције

Кремљ је саопштио да му прекид ватре у Украјини неће омогућити да постигне циљеве "специјалне војне операције" у овом тренутку, након што је белоруски председник Александар Лукашенко позвао на хитан прекид ватре.

Уредништво Волстрит џорнала затражило је од администрације у Вашингтону да на хапшење извештача тог листа Ивана Гершковича у Русији одговори протеривањем руског амбасадора и свих руских новинара који раде у САД.

Извршни одбор Међународног монетарног фонда одобрио је данас четворогодишњи финансијски пакет помоћи Украјини у вредности од 15,6 милијарди долара, као подршку у одбрани од руске агресије, пренео је Ројтерс позивајући се на своје изворе.

Челници Вимблдона одлучили су да дозволе учешће на тениском турниру у Лондону тенисерима и тенисеркама из Русије и Белорусије.

Шеф дипломатије ЕУ Жосеп Борељ каже да Кина не може бити посредник у рату у Украјини, али да би могла да олакша пут ка постизању мировног споразума са Русијом. "Кина не прави разлику између агресора и жртве", додао је Борељ на панелу одржаном у шпанској престоници Мадриду.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво