...ИЗ ЧАСА У ЧАС...

Кијев: У Бахмуту се воде борбе за сваку улицу; Политико: Назиру се размирице између Украјине и САД

Рат у Украјини – 382. дан. Настављене су борбе на истоку Украјине. Кијев тврди да је Бахмут све теже бранити, као и да се воде борбе за сваку улицу. Шеф дипломатије Украјине Дмитро Кулеба изјавио је да не очекују брзе испоруке западних ловаца тој земљи, позвавши Немачку да убрзају снабдевање муницијом. Са друге стране портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова најавила је за сутра нову рунду преговора о продужењу житног споразума. Портал "Политико“ објавио је да односи САД и Украјине, у контексту рата, у застоју.

Украјинска војска, под чијом контролом је западни део града Бахмута, уништила је мостове преко реке Бахмутке, и која је сада прва линија фронта. Блато отежава кретање оклопних возила. Нови украјински положаји око Бахмута су 10 километара од града у месту Часив Јара, из кога беже становници.

Руске снаге су напале Лиман, Авдијевку, Шахтјорск. Експлозије су током јучерашњег дана одјекивале Мелитопољем, бомбардовано је Запорожје, гранатиран Херсон.

Кијевске власти обавестиле су монахе Кијевско-печерске лавре, која је под јурисдикцијом Руске православне цркве, да до 29. марта напусте манастир. Као разлог наводи се кршење уговора о коришћењу државне имовине. Патријаршија у Москви осудила је тај потез, и упозорила да се прогоне православни верници у Украјини.

Председник Зеленски наложио је влади да проучи могућност преименовања Русије у ''Московију'', а ''Руска Федерација'' у ''Московска Федерација''.

Русија је за уторак затражила седницу Савета безбедности УН о проблему русофобије у Украјини и на Западу.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво