Читај ми!

Резников: Британски хеликоптери стигли у Украјину; Медведев: Рат са Украјином и Западом је нови отаџбински рат

Рат у Украјини – 332. дан. Кијев саопштава да је одбијено више од десет напада руских снага, између осталог и на Бахмут. У америчкој војној бази Рамштајн у Немачкој није донета одлука о слању тенкова "леопард 2" Кијеву, али украјински министар одбране поручује да ће се војници обучавати на тим тенковима.

На јучерашњем састанку у америчкој војној бази Рамштајн у Немачкој није донета одлука о слању тенкова "леопард 2" у Украјину.

Пољски министар одбране Маријуш Блашчак рекао је да на састанку није донета одлука о испоруци тенкова "леопард 2" Украјини, али да је оптимиста да ће договор ипак бити постигнут у наредном периоду. 

Блашчак је додао да ће Пољска обезбедити Украјини додатне тенкове Т-72 совјетске производње и нека пешадијска возила, не наводећи њихов тип.

Немачки министар одбране Борис Писторијус претходно је негирао на састанку војних лидера да Берлин једнострано блокира испоруку тенкова "леопард" Украјини и додао да ће немачка влада бити спремна да брзо реагује ако се постигне консензус међу савезницима.

Амерички министар одбране Лојд Остин рекао је да је Немачка поуздан савезник и да ће наставити с вођством, упркос томе што Берлин још није одобрио пребацивање својих тенкова у Украјину. 

Украјина ће и даље морати да се бори да обезбеди савремено тешко наоружање, изјавио је председник Украјине Володимир Зеленски након што савезничке нације нису успеле да се договоре да ли ће послати тенкове немачке производње "леопард". 

Високи амерички званичници позивају Украјину да одустане од покретања велике офанзиве против руских снага док не добију и још америчког оружја.

Кремљ оцењује да је заблуда Запада да би слање тенкова Украјини променило ток рата.

Девет европских држава обећало је Украјини нове пакете војне помоћи. 

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган поново нуди да буде посредник у преговорима између Москве и Кијева.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се