Читај ми!

Центар Доњецка под тешким ударима украјинске артиљерије; Зеленски обишао Миколајев

Рат у Украјини – 115. дан. Европска комисија је препоручила да Украјина постане кандидат за чланство у Европској унији, a руски председник каже да нема ништа против тога. Борис Џонсон је у петак био у Кијеву одакле је обећао да ће Британија Украјини обезбедити "стратешку издржљивост".

Председник Русије Владимир Путин рекао је на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу да Русија има право да призна републике у Донбасу по Повељи Уједињених нација. Као пример за преседан навео је самопроглашену косовску независност.

Путин је истакао и да Русија нема ништа против тога да се Украјина прикључи Европској унији. Наиме, јуче је председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен рекла да је то тело Европске уније препоручило да Украјина постане кандидат за чланство у ЕУ.

"Европска унија није војна организација или војно-политички блок, за разлику од НАТО-а. Увек смо говорили и увек ћу рећи да је наш став врло јасан: немамо ништа против уласка Украјине у ЕУ", истакао је Путин.

Британски премијер Борис Џонсон посетио је у петак Кијев, где је обећао да ће Британија Украјини обезбедити "стратешку издржљивост".

Џонсон је навео и да ће Британија радити са Украјином на покретању извоза житарица преко Црног мора.

Украјина од 1. јула укида безвизни режим за Русе, па ће од тог датума од њих захтевати да добију визе за улазак у земљу.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара