Читај ми!

Борис Џонсон у изненадној посети Кијеву; Путин: Русија нема ништа против уласка Украјине у ЕУ

Рат у Украјини – 114. дан. И даље се воде жестоке борбе за Северодоњецк, а у фокусу је фабрика "Азот" у којој се налази више од 550 цивила. Украјински председник поручује западним партнерима да "што више оружја пошаљу, то ће Украјинци пре ослободити своје територије". Британски премијер Борис Џонсон допутовао је у изненадну посету Кијеву. Владимир Путин истиче да Русија нема ништа против уласка Украјине у Европску унију.

Начелник Луганске области Сергеј Гајдај рекао је да стотине цивила који се крију у хемијској фабрици "Азот" у граду Северодоњецку више нису у могућности да се евакуишу због непрекидних руских артиљеријских напада.

Претходно су проруске снаге у Луганској области најавиле да ће поново отворити хуманитарни коридор.

Москва је најавила и могућност наставка преговора, што је наишло на критику Кијева. Украјински преговарач Михајло Подољак је рекао да је то заправо покушај да се завара свет и да се затим зарије нож у леђа Украјине.

Председник Украјине Володимир Зеленски поново је тражио од Запада да повећа испоруке оружја, поручујући да ће "што више оружја буду добили, пре ослободити своје територије".

среда, 15. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара