Читај ми!

Кијев: Руске снаге гранатирају Харков и Маријупољ, Москва: Уништено 90 одсто украјинске ПВО

Руска и украјинска страна договориле су се о прекиду ватре од 9 до 21 по локалном времену и отварање нових хуманитарних коридора из више градова. Кијев је, међутим, саопштио да евакуација из Харкова и Маријупоља није могућа, већ само из Сумија и Енергодара. ЕУ одобрила нови пакет санкција против руских званичника и олигарха. У Москви тврде да је уништено око 90 одсто украјинских ПВО система. УН саопштавају да је досад страдало најмање 516 цивила.

Избеглица из Украјине настављају да пристижу у Пољску, Мађарску, Румунију и друге европске земље док се из градова које је окружила руска војска организују хуманитарни коридори како би цивили могли да изађу.

Од 10 часова по московском времену, Русија наставља са прекидом ватре и спремна је да обезбеди хуманитарне коридоре из низа украјинских градова, укључујући и Кијев, саопштио је руски Међуресорни координациони штаб за хуманитарно реаговање.

Пољска је изразила спремност да уступи авионе "миг 29" америчкој војсци које су тражили за Украјинце у замену за авионе Ф-16.

САД су донеле одлуку о потпуној забрани увоза руске нафте и гаса док је из Лондона најављено да ће то учинити до краја године.

Компаније попут "Старбакса", "Мекдоналдса", "Пепсија", "Кока-Коле" и других најавиле су да прекидају са радом на руском тржишту.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво