Читај ми!

Путин: Само професионални војници у Украјини; Бугарска без алтернативе за руски гас и нафту

Дванаестог дана рата у Украјини одржана је и трећа рунда преговора Кијева и Москве без значајанијег помака. Снажна експлозија одјекнула Луганском. Украјинци тврде да су повратили град Чургијев. Гранатиран лучки град Николајев. УНХЦР: Више од 1,7 милиона избеглих из Украјине.

Током друге рунде преговора Кијева и Москве било је договорено да се омогуће хуманитарни коридори, како би цивили могли да се евакуишу. Међутим, јуче је по други пут пропало успостављање таквог коридора из Маријупоља.

Да ли ће трећа рунда преговора донети неке промене, према најавама би требало да се сазна данас.

Канцеларија високог комесара УН за људска права објавила је да су до 5. марта преминула најмање 364 цивила, док их је још 759 рањено.

Портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков рекао је да је Русија уништила скоро све украјинске борбене авионе, док је Владимир Путин рекао свом турском колеги Реџепу Тајипу Ердогану да би Москва зауставила своју војну операцију када би Кијев положио оружје и испунио руске захтеве.

За то време, украјински премијер Денис Шмигал саопштио је да је потписао званичан захтев страним владама да искључе Русију и Белорусију из чланства у ММФ-у и Светској банци. 

Високи комесар Уједињених нација за избеглице, Филипо Гранди, рекао је да је од почетка руске војне интервенције више од милион и по избеглица прешло из Украјине у суседне земље.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво