Читај ми!

Борбе у близини нуклеарне електране у Запорожју; и Песков на црној листи САД

Ратна дејства у Украјини настављена су осми дан. Снажне експлозије чуле су се у Кијеву и другим украјинским градовима током ноћи и јутра. Током друге рунде преговора Москва и Кијев договорили да се успоставе хуманитарни коридори за евакуацију цивила. УН саопштавају да је у првих недељу дана руске војне акције страдало најмање 249 цивила. Владимир Путин рекао Емануелу Макрону да ће циљ војне операције "свакако бити остварен". Врховна рада тражи од УН да пошаљу "плаве шлемове" у Украјину.

Преговори Кијева и Москве, који су у среду одложени, настављени су у четвртак после подне.

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров рекао је јуче да је Москва спремна да разговара о "жељи украјинског председника Володимира Зеленског да та земља добије безбедносне гаранције".

У међувремену је Генерална скупштина УН усвојила резолуцију којом осуђује "руску инвазију".

Портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков саопштио је да је у Украјини погинуло 498 руских војника, а 1.597 њих је повређено. Навео је и да су руске оружане снаге од почетка специјалне војне операције у Украјини уништиле више од 1.500 војних циљева.

Подаци о страдалим цивилима стижу од Канцеларије УН за људска права. У првих недељу дана руске операције у Украјини је страдало 249 цивила, а 553 особе су повређене.

Запад наставља да уводи санкције Русији и Белорусији.

недеља, 28. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво