Читај ми!

Амбасадор Србије у Кијеву за РТС: Град полупуст, јутрос се чуло неколико детонација

У Кијеву се у јутарњим часовима чуло неколико детонација, али имам утисак да су по јачини звука удаљене. Град је полупуст, можете видети једино војску и полицију, изјавио је за РТС амбасадор Србије у Кијеву Аца Јовановић.

Аца Јовановић каже да је синоћ, у вечерњим сати било неколико детонација, те да претпоставља да је то било у тренуцима када је срушен ТВ торањ у Кијеву.

"У јутарњим сатима чуло се неколико детонација, али имам утисак да су удаљене, по јачини звука. Ноћ је била, могу да кажем, прилично мирна", каже Јовановић.

Према његовим речима, град је "полупуст".

"Сви они који су могли да изађу, изашли су. Јуче је био велики притисак и према мостовима, излазак на десну страну где се налази железничка станица, јер је то један од два начина изласка из Кијева. Железнице сада бесплатно возе према западу, сви путници који се укрцају могу да иду", каже Јовановић.

Додаје да је јутрос био конвој који су организовале Уједињене нације испред једног хотела, те да су држављане Србије који су остали и с којима су у контакту, обавестили да могу да му се прикључе и да напусте Кијев.

Јовановић каже да је током викенда практично био полицијски час и да нису излазили, те да се на улицама града, који је већином пуст, може видети једино војска и полиција.

Каже да у овом тренутку у Кијеву остали држављани Срби, који у њему живе 15, 20 година са породицима или су се, пак, изместили у околна места код пријатеља која сматрају да су безбеднија.

"У сталном смо контакту са људима. Сви они који крену, молимо да нам се јаве, да нам у току путовања јављају информације у вези са проблемима које имају", каже Јовановић.

Додаје да се у Кијеву труде да се "не излажу беспотребно ризику".

"Чим падне мрак, гасимо светла, повлачимо се дубину зграде: све оно што је у нашој моћи за нашу безбедност, ми то чинимо", закључује амбасадор Србије у Кијеву Аца Јовановић.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво