Читај ми!

ДС: Претња слободи медија

Николићева изјава да ће, ако та странка формира владу после избора, сменити директора Јавног сервиса Србије Александра Тијанића, представља озбиљну претњу слободи медија, поручује Демократска странка.

Демократска странка саопштила је да изјава лидера Српске напредне странке Томислава Николића да ће, ако та странка формира владу после парламентарних избора, сменити директора Јавног сервиса Србије, представља озбиљну претњу слободи медија.

"Директора Јавног сервиса поставља Управни одбор постављен од независног тела, жалосно је што један председник странке или то не зна или заправо жели да доласком на власт укине све демократске процедуре и институције које смо изградили", наводи се у саопштењу ДС-а.

У саопштењу се додаје да Николић тиме покушава да врати Србију у време Вучићевог министровања и да поново поставља, смењује и хапси новинаре.

Наводи се да је Николић још једном показао своју неодговорност изјавом да би поново ушао у штрајк глађу зарад политичког циља.

"Ако лидер највеће опозиционе политичке странке показује такву скандалозну неодговорност, онда је озбиљно питање шта је алтернатива која се Србији нуди и шта се све од такве странке може очекивати", наводи се у саопштењу ДС.

Додаје се да је Николић без стида потвдио да је његов штрајк глађу био обмана и манипулација, најавивши да је не само спреман да поново штајкује, него и сигуран да ће из тог штајка изаћи здрав, што само доказује да је то била режирана политичка представа.

Демократска странка упозорава да озбиљно забрињава спремност да се у политици користе сва средства, па и најпрљавије манипулације животом зарад стицања популарности, као и могућност да такви људи управљају судбином грађана Србије.

Лидер напредњака рекао је за Прес да ће, ако формира владу, један од првих његових потеза бити смена генералног дирекора РТС-а Александра Тијанића.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије