Вучић: Ембарго последица преговора

Напредњаци траже седницу Скупштине на којој би се утврдила државна и национална политка према Косову и Метохији. Последица преговора са Приштином је ембарго на увоз робе, уместо обећања бољег живота грађана на Косову, рекао Александар Вучић.

Заменик председника Српске напредне странке Александар Вучић рекао је да је власт у Србији успела да после "изванредно вођених преговора са Приштином" као резултат има ембарго на увоз робе из централне Србије на Косово и Метохију и смањење извоза од 350 милиона евра.

Вучић је на конференцији за новинаре истакао да је Србија дошла до расула у свим сферама друштвеног живота и да је последица преговора са Приштином, уместо обећања бољег живота грађана на Косову и Метохији, ембарго на увоз робе.

"То и није неки резултат којим Влада Србије може да се похвали", оценио је Вучић и истакао да се државна и национална политика "не договора у Скупштини Србији, већ у кабинету председника Републике".

Вучић је затражио одржавање седнице парламента на којем ће представници власти одговорити шта је то државна и национална политика и зашто су "лагали нацију".

Према Вучићевим речима, не треба признати царински жиг Косова, али је и упитао да ли је ико у Србији знао да постоји проблем са неким царинским жигом, српским или косовским.

"Не знам шта бисмо ми предложили, питате ме сада када смо дошли до краја и у 89. минуту је резултат 0:5, а треба да победимо са 6:5", одговорио је Вучић спортском терминологијом.

Вучић је поновио да је пре разговора са Приштином, требало јасно представити шта су теме дијалога.

Говорећи о економској ситуацији, Вучић је оценио да грађани једва "крпе крај са крајем", а да је Влада Србије успела да сточни фонд земље врати на ниво са краја 19. века.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије