Оснивачка скупштина Јањићеве странке

Партија модерне левице, Нова социјалдемократија Србије, одржала је оснивачку скупштину. Лидер те странке Душан Јањић навео је да НСД представља интересе оних који живе од свог рада, а залаже се за социјалну правду и бољу и богатију Србију.

Странка Нова социјалдемократија Србије одржала је оснивачку скупштину на којој је њен челник Душан Јањић представио програмску декларацију за бољи живот у Србији. Лидер НСД је странку окарактерисао као партију модерне левице са јасном визијом и људима чистих биографија, који су за социјалну правду и бољу и богатију, нормалну Србију.

"Србији треба обнова политичког вођства, јер влада Мирка Цветковића нема визију. Ради се о странци која је дуго спремана и која представља интересе оних који живе од свог рада. То није странка која ће заступати само интересе сиромашних, него свих оних који су нешто допринели својим радом", рекао је Јањић.

Према речима Јањића, циљ НСД-а је да понуди владу у сенци која има стратешки план за развој државе и визију, коју ниједна влада у последњих 20 година није имала, због чега су прављене прогрешне процене и земља гурнута у сиромаштво.

"Желимо да пробамо да на изборима понудимо сопствену листу, јак тим и да онда правимо коалицију са странкама које прихвате наше принципе - четири договора - о новом Уставу, заштити државне, приватне и задружне имовне, потпуној реконстуркцији полиције, БИА и правосуђа, као и свођења функције председника у нормалне оквире и јачање владе", навео је Јањић.

Као пријатељи нове политичке опције, на скупштини су учествовали Зоран Дракулић, председник и власник "Ист поинт" холдинга, и стручњак за пољопривреду Захарије Трнавчевић.

Дракулић је изјавио да је "спреман да помогне нову снагу и стави се у функцију свега што ће довести до бољег живота у Србији".

Према његовим речима, решење за Србију је у томе да на водеће функције дође економска елита, да се извоз повећа са шест на 18 милијарди, да се смањи јавни сектор и активира приватни и запосли велики број људи како би Србија имала 70, а не 50 одсто радно запосленог становништва.

Председник "Боље Србије" Захарије Трнавчевић оценио је циљ тог покрета и НСД-а није да у будућем сазиву Скупшитне имају десетак посланика већ да буду снажна партија која ће добити могућност да управља Србијом.

Јањић је најавио да би до 1. маја та странка требало да представи и своја кадровска решења и стратешке партнере.

Јањић је на скупштини оценио да ће парламентарни избори бити расписани за крај фебруара или почетак марта идуће године, и да је до тада потребно омогућити фер услове за њихово одржавање кроз сређивање бирачког списка, регулисање финансирања странака и стварање медијских слобода.

"Наш циљ је и да помогнемо председнику Борису Тадићу да до избора дође кроз нормалне токове, а не кроз хаос", рекао је Јањић, који је рекао да себе види као будућег председника Србије.

Говорећи о евентуалним постизборним коалицијама, Јањић је навео да Нова социјалдемократија Србије не може да сарађује са Српском радикалном странком.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије