Влада ће имати 17 ресора

Реконструисана влада имаће 17 ресора, а имена министара биће објављена до понедељка, изјавио премијер Мирко Цветковић. Имена министара биће позната до понедељка. Истог дана пред посланицима ће бити и предлог измена Закона о министарствима.

Премијер Мирко Цветковић изјавио је да ће реконструисана влада имати 17 ресора. Имена министара који одлазе и остају биће позната до понедељка. Рецепт реконструкције са републичког нивоа користиће највероватније и Војводина.

Цветковић је рекао да ће предлог измена Закона о министарствима бити у Скупштини, у понедељак.

"Послови на реконструкцији Владе иду у одличном правцу, тренутно се ради на кадровским решењима, тачније, још се траже адекватна кадровска решења за поједине ресоре", рекао је Цветковић.

Премијер је рекао да је, према закону, дужан да до уторка, 8. марта, предложи нове министре који би заменили три министра која су дала оставке.

"Једно од тих министарстава, међутим, биће укинуто, што значи да се даје предлог за ресор који неће постојати", рекао је премијер, истичући да се мора поштовати законска форма. "Стога ће то бити само формални предлози", рекао је Цветковић.

У складу са законским прописима и захтеваном динамиком, у понедељак, 7. марта ујутро, Скупштини бити достављен предлог измена и допуна Закона о министарствима и неке, како је рекао, мање измене Закона о Влади, јер су то претпоставке реконструкције, рекао је премијер.

Спајање министарстава

По систему два у један спекулише се о спајању министарства: трговине и пољопривреде, правде и људских права, вера и државна управе, културе и телекомуникација.

Једина потврђена спајања су Министарстава за Национални инвестициони план и Министарства економије, као и инфраструктуре и енергетике чији ће министар бити Милутин Мркоњић.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да то не значи да СПС има лоше мишљење о раду министра рударства и енергетике Петра Шкундрића, већ да не жели да буде препрека реконструцији владе.

Вест о влади од 17 ресора део опозиције назива трулим компромисом на неодрживим основама.

Због тога ЛДП поручује да неће подржати најављену реконструкцију. ДСС тражи оставку премијера, јер тврде да је читав његов мандат обележило кршење устава и закона, што ће се, кажу, поново догодити ако нови закон о министарствима не буде усвојен до уторка.

Напредњаци понављају да је реконструкција "неодговорна" и да служи за куповину времена.

"Хоћете да ме убедите да ће у реконструисаној власти, влади, службеник Млађана Динкића да квалитетније обавља посао од Млађана Динкића, или поштеније или боље или другачије", каже потпредседник СНС-а Александар Вучић.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара