Тахири: Конструктиван приступ дијалогу

Дијалогу са Србијом треба приступити у конструктивном и креативном духу, рекла потпредседница косовске владе Едита Тахири и истакла да ће преговори имати искључиво технички карактер, ради решавања практичних питања.

Потпредседница Владе Косова Едита Тахири изјавила је да ће Приштина у конструктивном и креативном духу приступити дијалогу са Београдом, који би требало да почне за две недеље, преноси приштинска штампа.

"Дијалог ће имати искључиво технички карактер, ради решавања практичних питања која доприносе унапређењу живота грађана и убрзавају интеграцију Косова у Европску унију, НАТО и друге међународне институције", рекла је Едита Тахири на састанку са шефом Међународне цивилне канцеларије Питером Фејтом.

Едита Тахири предводиће делегацију Приштине на разговорима са Србијом.

Координатор Владе Косова за север Иљбер Хиса изјавио је да је приоритет Владе у Приштини пуна интеграција севера и тамошњег становништва, уз оцену да би подела Косова значила нови рат, пише Коха Диторе.

Уз констатацију да не може бити мирне поделе Косова, Хиса је рекао да би свака подела територије значила рат, а сигуран сам да је свима доста крвопролића.

Хиса је руском листу Правда изјавио да статус Косова неће бити тема дијалога Приштине и Београда.

"Суверенитет и статус Косова нису, нити могу бити тема разговора Београда и Приштине и то треба свима да буде јасно", рекао је Хиса.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара