Обустављена сарадња са Либијом

Министар одбране Драган Шутановац изјавио је да је Србија, после одлуке Уједињених нација, обуставила сваку војно-економску сарадњу са Либијом. Преиспитати укидање виза са Либијом, сматра Драгољуб Мићуновић.

После одлуке Уједињених нација, Србија је обуставила сваку војно-економску сарадњу са том земљом, изјавио министар одбране Драган Шутановац, преноси агенција Бета.

Министар је рекао да нико од активних и пензионисаних припадника Војске Србије не учествује у догађајима у Либији и рекао да се нада да ће се прилике у тој земљи ускоро стабилизовати.

Шутановац је подсетио да су Министарство одбране и Србија имали добре односе са Либијом и изјавио да се нада да ће велики пројекти који су започети са том земљом бити настављени након што се прилике стабилизују.

Он је рекао да Министарство одбране пажљиво прати догађаје у Либији и да је забринуто због онога шта се тамо догађа.

На питање новинара да ли је Србија била довољно гласна у осуди насиља у тој земљи, Шутановац је одговорио да је Србија била довољно гласна и јасна у односу на своју снагу.

Министар је додао да и у Анголи, као и у Либији, постоји интересовање за изградњу војне болнице - еквивалента ВМА и да ће, уколико тај посао буде добијен, то бити велика шанса, не само за одбрамбену индустрију и војну медицију, већ и за грађевинску индустрију Србије.

Љајић: Адекватно смо реаговали

Министар рада и социјалне политике Расим Љајић оценио је да су званичници Србије адекватно реаговали на насиље и сукобе у Либији.

"Наш први циљ је био да безбедно евакуишемо наше грађане, а и друге земље су слично поступиле", рекао је Љајић новинарима у Београду. 

Упитан да ли су српски званичници адекватно реаговали на догађаје у Либији министар је казао да је евакуација грађана Србије била први циљ и да што се тиче самих догађаја "не можемо бити већи католици од папе, као што не треба ни да ћутимо над чињеницом да је било тешких злочина и кршења људских права".

"Мислим да смо нашли меру те две ствари", оценио је Љајић.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара