Подршка ДС-у у Зрењанину

Председник Градског одбора Г-17 плус у Зрењанину и свих пет одборника те странке у Градској скупштини прешли у Демократску странку.

Портпарол Градског одбора Демократске странке у Зрењанину Драган Станишић саопштио је да су приступнице ДС-у поптисали председник Градског одбора Г17 плус у Зрењанину Горан Каурић и свих пет одборника те странке у Градској скупштини.

Станишић је на конференцији за новинаре изразио задовољство због тога, истичући да је Каурић, који је и заменик градоначелника, својим радом у последње три године добио подршку ДС-а да и даље остане на тој функцији.

Портпарол ДС-а је прелазак чланова из Г17 плус у ДС оценио као укрупњавање политичке сцене и најавио верификацију свих приступница на седници Градског одбора, у наредних 10 дана.

Станишић је рекао да није било никавог условљавања за прелазак фунционера и чланова из странке лидера Млађана Динкића.

Како је Танјуг раније објавио, Каурић је рекао да преласком у ДС чланови Г17 плус желе да ојачају политичко јердинство и допринесу заједничким циљевима који воде бржем развоју Зрењанина.

Скупштина Града Зрењанина има укупно 67 одборника. Владајућа коалиција ДС располаже са 20 мандата, Г17 плус, однедавно Уједињени региони Србије, са пет, ЛСВ има осам, Мађарска коалиција два и СПО један мандат.

Опозицију чине СРС са 21 одборничким местом, ДСС са два, СНС има једног одборника, а један одборник се определио да делује самостално.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара