Помоћ предузетницима са Космета

Предузетници са Косова и Метохије добили су подстицајна средства у износу од 34,7 милиона динара, које додељује Министарство за Косово и Метохију. Основни циљ доделе средстава је самозапошљавање у тим срединама, навео министар Горан Богдановић.

Министар за Косово и Метохију Горан Богдановић уручио је предузетницима са Космета решења за доделу средстава у износу од 34,7 милиона динара.

Основни циљ доделе тих средстава је самозапошљавање нових људи у тим срединама, како би се створили услови да људи живе од свог рада, а не од социјалних давања и милостиње, рекао је Богдановић у Косовској Митровици.

"И поред деликатне економске ситуације, Министарство за Косово и Метохију, свесно свеукупног стања и услова у којима живи и ради српско становништво, покренуло је и спроводи различите програме подршке и помоћи, како би се омогућио одрживи опстанак и створили услови за повратак расељених", навео је министар.

Према његовим речима, кредитна средства добило је 60 особа са евиденције Националне службе за запошљавање из Косовскомитровачког, Косовског, Косовскопоморавског и Призренског округа, а у наредних 15 дана приватним предузетницима биће подељено још 35 милиона динара.

Министар је подсетио да је у протекле две године, на такав начин отворено 312 радних места".  Део тих средстава, 16,8 милиона, издвојен је за производне, а 17,8 за услужне делатности.

Помоћ за покретање бизниса

Врата Министарства за Косово и Метохију отворена су за све грађане, за едукацију заинтересованих за бављење бизнисом, јер не могу сви да раде у државним органима, каже министар.

"Имајући у виду неједнаку привредну развијеност северног и јужног дела покрајине, као и неједнаке могућности за стварање стабилних услова за привређивање, комисија министарства је водила рачуна о равномерној респодели средстава, па је у Косовском округу додељено 41 одсто средстава, Косовскомитровачком 28,7, Косовскопоморавском 21,4 и Призренском 8,87 одсто", рекао је Богдановић.

Министар за Косово и Метохију најавио је још једну акцију помоћи социјално најугроженијој категорији становништва, где ће 700 домаћинстава добити помоћ у храни и хигијенским средствима. Помоћ ће бити дистрибуирана преко Црвеног крста и локалне самоуправе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара