Динкић: Kоалиција уздрмана

Владајућа коалиција је уздрмана и у њој има свађа на сваком кораку. Сада је прави тренутак да Тадић у игру убаци своје праве и најспособније људе, поручује Динкић.

"Имамо већу опозицију у владајућој коалицији него у правој опозицији, а свађамо се око глупости, као што је напад државног секретара Министаства финансија због инвестиције у Зајечару, што је било политиканство", рекао је вечерас лидер Уједињених региона Србије и потпредседник Владе Млађан Динкић у емисији Податак плус нишке ТВ 5.

Динкић је рекао да "покушава да разговара" са председником Србије Борисом Тадићем и да му је указао да не треба сликати ствари бело, ако су црне.

Млађан Динкић је рекао да премијер Мирко Цветковић ништа не одлучује.

"Он је премијер који треба да одлучује, а ништа не одлучује. Одлучује председник, ко би други одлучивао. То сви знамо и шта има да се, што би народски рекли, фолирамо око тога", рекао је Динкић.

Он је, говорећи о реконструкцији Владе и промени укупне атмосфере, пошто је "влада изгубила ауторитет", рекао да је сада прави тренутак да Тадић у игру убаци своје праве и најспособније људе.

Министар економије каже да председник Тадић зна да донесе праве одлуке и да мисли да ће их и сада донети.

Потпредседник Владе и министар економије наглашава да неке његове колеге из Владе не знају да реше проблеме штрајкова у Србији, али да више не жели да им говори како то да ураде.

"Кад сам причао како да реше неке ствари које нису у мојој надлежности нападали су ме у јавности да се мешам у туђи посао. Моји партнери, уместо да ставе најбоље људе у прве редове, стављају полтроне, стављају неспособне људе и зато идемо споро. Онда ви морате да радите туђи посао, а онда су љубоморни", рекао је Динкић.

"Када сам причао без јавности, није имало ефекта и зато сада о проблемима говорим јавно", каже он и напомиње да не потцењује незадовољство народа, али да мисли да је права опозиција слаба.

Млађан Динкић је казао и да је министар пољопривреде Саша Драгин требало да буде смењен већ код прве несташице каква је била несташица млека.

Динкић наглашава да жели бољи резултат владајуће коалиције и да то жели да постигне са Демократском странком.

Број коментара 47

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво