Влада о Закону о планирању и изградњи

Предлог измена и допуна Закона о планирању и изградњи утврђен на седници Владе Србије. Према Предлогу закона предвиђена мања цена легализације за одређене категорије становништва.

Влада Србије утврдила је на данашњој седници Предлог измена и допуна Закона о планирању и изградњи. Предлог у области планирања "предвиђа поједностављење процедуре у случају измене планског документа, а у области легализације умањење за одређене категорије лица", наводи се у саопштењу Владе.

Изменама и допунама Закона о планирању и изградњи биће "поједностављена процедура у случају измене планског документа".

Измене предвиђају да се "план детаљне регулације за изградњу објеката комуналне инфраструктуре може изузетно донети и када просторним планом јединице локалне самоуправе његова израда није одређена, као и да се локацијска дозвола издаје само за изградњу нових објеката и доградњу постојећих".

"У области легализације предвиђена су умањења за одређене категорије лица, повећан и прецизиран број доказа којима се утврђује да подносилац има решен имовинско-правни основ и предвиђена могућност да локална самоуправа, у име и за рачун подносиоца, прикупи потребну документацију у поступку, а да подносилац плати на рок од више година", наводи се у саопштењу.

Влада је утврдила и Предлог закона о адвокатури и Предлог закона о потврђивању споразума о кредиту између Србије и Европске уније и Народне банке Србије.

На седници је донета и Уредба о утврђивању програма расподеле и коришћења средстава за субвенције јавним нефинансијским предузећима и организацијама у области спорта за 2011. годину, Уредба о условима и начину коришћења премије за млеко за 2011. годину.

Влада је "донела и одлуку о износима најпопуларнијих цена и минималних акциза за дуванске прерађевине, као и Програм дугорочног стамбеног кредитирања професионалних војних лица Војске Србије за 2011. годину", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво