Дачић у Санкт Петербургу

Размена искуства на међудржавном новоу, помаже да се спрече тешке последице природних катастрофа, рекао министар Дачић на скупу о суочавању са природним катастрофама у Санкт Петербургу.

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је на скупу у Санкт Петербургу да је потребна размена искуства како би се што боље спречиле тешке последице великих природних катастрофа пре свега по становништво.

Дачић је учествовао на 12. министарском заседању Европског и медитеранског споразума о катастрофама на тему "Суочавање са порастом броја катастрофа и унапређење превенције и одговора у контексту климатских промена".

Министар полиције се захвалио Русији и руском Министарству за ванредне ситуације за организацију тог скупа чији је циљ смањење ризика од катастрофа, заштите живота грађана, културних и материјалних добара и пружања опште безбедности.

"Србија је пре пар годину постала потписница овог споразума и први пут учествује као пуноправни члан, а до сада је била посматрач", рекао је Дачић.

Министар полиције је указао да су последице великих природних катастрофа веома тешке и да се због тога на том заседању разговара о ситуацијама и размени искустава како би што боље спречили тешке последице пре свега по становништво.

Дачић је рекао да је своје колеге упознао са идејом Србије и руског министарства за ванредне ситуације о формирању једног регионалног центра који би био отворен за све земље које желе да у томе учествују, јер ниједна земља није довољно велика да има капацитете да се сама избори са тим проблемима.

"Ово је веома важна конференција, имајући у виду то да се усваја акциони план о сарадњи у овој области за 2011-2015. годину, као и низ политичких докумената са главним циљем да се што више спрече тешке последице природних катастрофа", рекао је Дачић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије