ДСС: ДС и СНС слични

Инисистирање на европским интеграцијама показује да постоји велика сличност између ДС-а и СНС-а, изјавио портпарол ДСС-а Петар Петковић, нагласивши да је политика "ЕУ нема алтернативу" погубна и да је потребна стратегија "трећег пута".

Портпарол Демократске странке Србије Петар Петковић изјавио је да постоје велике сличности између Демократске странке и Српске напредне странке, с обзиром на то да странка Томислава Николића, како је рекао, такође инсистира на европским интеграцијама.

Петковић је на конференцији за новинаре рекао да би евентуална сарадња ДС-а и СНС-а значила стварање групације која би за циљ имала спровођење политике ЕУ, односно успостављања добросуседских односа са Косовом и Метохијом.

"С обзиром на то да се у медијима у последње време све више заговара могућа сарадња и више од сарадње између ДС-а и СНС-а, јасно је да би у питању било стварање одређене групације која би за циљ имала спровођење политике ЕУ, а то је успостављање добросуседских односа Србије са лажном државом Косово и промену Устава Србије, како се Косово у том документу више не би помињало", рекао је Петковић.

Портпарол ДСС-а је навео да се "сва погубност" политике "Европа нема алтернативу" види у ставовима функционера ДС-а који у медијима изјављују да у будућем дијалогу између Београда и Приштине питање статуса Косова и Метохије неће бити укључено.

Петковић је поновио да је политика "ЕУ нема алтернативу" погубна и да је неопходно да се држава окрене политици "трећег пута", која сматра да ЕУ има алтернативу, а коју заговара ДСС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије