ДСС:Европа има алтернативу

ДСС позвао СНС да му достави стенограм разговора тих странака, пошто је, како тврди портпарол ДСС-а Петар Петковић, стенограм већ прослеђен страним амбасадорима. Алтернатива политици "ЕУ нема алтернативу", политика чији је циљ бољи живот грађана.

Демократска странка Србије позвала је данас Српску напредну странку да јој достави стенограме са разговора које су представници две партије имали у понедељак, 20. септембра, будући да су, како је рекао портпарол ДСС-а Петар Петковић, напредњаци те стенограме већ доставили страним амбасадорима.

Петковић је на конференцији за новинаре указао да Европа има алтернативу и изразио наду да ће Томислав Николић након изнетих ставова ДСС-а поново променити мишљење и вратити се на позиције државотворне политике те странке.

И потпредседник ДСС-а Ненад Поповић оценио је да алтернатива политици "ЕУ нема алтернативу" јесте политика чији би основни циљ био бољи живот грађана и раст домаће производње.

"Алтернатива је рад, одговорност, уређење сопствене државе, спровођење реформи. Као економски слаби не требамо никоме, само као економски јака држава Србија ће бити пожељан партнер свима на свету, па и ЕУ", рекао је Поповић, и додао да та странка није против ЕУ, али да са њом жели да разговара равноправно и да буде партнер као што је са Кином или Русијом.

Поповић је подвукао да капитал не познаје границе нити интересе, осим економских, и нагласио да су реални проблеми несташица млека и уља, као и то што је плата грађана Србије први пут мања од зарада у Албанији, Црној Гори, Босни и Херцеговини, а не прича о ЕУ.

Функционери ДСС-а осврнули су се и на десету годишњицу победе кандидата ДОС-а Војислава Коштунице над Слободаном Милошевићем на изборима за председника СРЈ.

Петковић је оценио да је победа Коштунице била историјска и да је са њом "у Србију коначно дошла слобода и демократија, које су биле неопходне да држава крене да се развија и да поново задобије углед у свету".

"У периоду од 2004. до 2008. године, када је ДСС предводила државу, плата грађана је била већа за 100 евра него данас, раст бруто националног дохотка био је највећи у Европи, институције су брзо и квалитетно радиле, а круна те политике је Устав Србије када је, захваљујући ДСС-у, установљена државотворна политика одбране територијалног интегритета", рекао је Петковић, и додао да странка ни данас не одступа од те државотворне политике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара