СНС Србију види као чланицу ЕУ

Српска напредна странка није променила став у вези са евроинтеграцијама, рекао заменик председника те странке Александар Вучић и додао да је тешко правити коалицију са онима који Србију не виде у ЕУ.

Заменик председника Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је данас да та странка није мењала став према евроинтеграцијама и да Србију види као чланицу ЕУ.

"Ми Србију видимо, уз, наравно, сарадњу са Русијом, Кином и свим другим земљама света, као чланицу ЕУ", рекао је Вучић на конференцији за новинаре, и додао да је сасвим јасно да је са онима који је не виде у ЕУ тешко правити коалицију.

Вучић је рекао да је јасно да између напредњака и Демократске странке Србије нема коалиције, али да не сматра да су даљи разговори по многим другим питањима са ДСС-ом "бесмислени", и додао да је боље разговарати него разговоре избегавати.

Одговарајући на питања везана за изјаву лидера социјалиста Ивице Дачића да је и коалиција СПС са ДС и СНС могућа опција, Вучић је навео да је уверен да напредњаци Дачићу "никада нешто слично неће понудити".

"Нећу да правим проблеме мојој странци. Ако моја странка некада негде у будућности такву одлуку буде донела, у шта чисто сумњам, лично у томе нећу да учествујем", рекао је Вучић.

Осврћући се на десетогодишњицу изборне победе кандидата ДОС-а Војислава Коштунице над Слободаном Милошевићем, Вучић је рекао да је Милошевићева власт промењена зато што није била добра.

"Све што се дешавало у последњих десет година може се у две реченице описато као лоша, криминална, лоповска приватизација, пљачкашка владавина - незадовољство и разочарање народа", рекао је Вучић, и додао да стога грађани данас траже алтернативу и промене "али те неће бити на исти начин, не рушењем, спаљивањем, већ на изборима".

Вучић је рекао да је добро то што у последњих неколико година постоји некаква врста, па макар и на најнижем нивоу, дијалога између власти и опозиције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара