Приштина тражи акцију Еулекса

Највиши косовски званичници затражили од Еулекса да делује на северу Косова и да се обрачуна са организованим криминалом, као и хапшење главних осумњичених за шверц и остале тешке криминалне радње.

Косовске институције, пре свега председник и премијер Фатмир Сејдиу и Хашим Тачи, затражили су од Еулекса да делује на северу Косова и почне обрачун са организованим криминалом и хапшење главних осумњичених за шверц и остале тешке криминалне радње, пише приштински лист "Коха диторе".

Лист наводи да Еулекс истражује 25 разних случајева шверца, етнички мотивисаних и других злочина на северу Косова.

Еулекс, заједно са домаћим званичницима, решен je да се бори против организованог криминала и корупције на читавом Косову. Имајући то у виду, акције на северу се одлажу већ неколико последњих недеља и месеци.

"Води се истрага о неколико озбиљних злочина, али због природе ових случајева у овој фази о њима се не може давати много информација. Надамо се да ће врло брзо бити позитивних резултата", рекла је за лист портпарол Еулекса Карин Лимдал.

Прошлог месеца су Сејдију и Тачи у Приштини затражили од дипломата пет западних земаља, такозване "квинте" и представника Еулекса и Међународне цивилне канцеларије да одлучно делују.

"Надамо се да ћемо врло брзо имати конкретне резултате. Ми смо на чекању и нади. Постоје назнаке да ће бити хапшења, али истражитељи желе да имају у великој мери прикупљене доказе, да они за које постоји сумња не буду касније ослобађани. Такав процес захтева време", рекао је министар унутрашњих послова Косова Бајрам Реџепи.

Реџепи је недавно критиковао Еулекс да је "меко реаговао" у међуетничким нередима у ноћи 12. септембра на главном мосту на Ибру, када је један припадник Еулекс полиције повређен.

Лимдалова је рекла да инциденти попут последњих неће зауставити Еулекс у борби против организованог криминала и корупције у том делу Косова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се