Предизборни разговори: СНС-НС

Председници Српске напредне странке Томислав Николић и Нове Србије Велимир Илић започели предизборне разговоре, јер "не желе да буду затечени расписивањем избора" и најавили укрупњавање српске политичке сцене.

Српска напредна странка и Нова Србија почеле су, у седишту напредњака, "предизборне разговоре" о укрупњавању српске политичке сцене.

Председници СНС-а Томислав Николић и НС-а Велимир Илић изјавили су, непосредно пред почетак сусрета, да разговоре почињу сад, зато што не желе да буду затечени расписивањем избора.

"Почињемо озбиљне разговоре. Ако се већ примећује да власт хоће да нас изненади некаквим изборима, ми не смемо да будемо затечени. Мислим да можемо да будемо окосница укрупњавања политичке сцене", рекао је Николић.

По његовом мишљењу, између чланова СНС-а и НС-а нема размимоилажења, странке имају интензивну сарадњу и усаглашене програме.

Данашњи састанак у Београду је, како је рекао, путоказ за друге политичке странке да се коначно определе, а српска политичка сцена добије два супротстављена блока.

"Ко мисли да Србија може, као што може, много боље - тај ће да се окрене нашој опцији", рекао је лидер СНС-а.

Напомињући да сарадња две странке постоји већ дуго, Илић је рекао да ће сада разговарати о започињању конкретних акција, пошто је актуелна власт направила много лоших потеза у спољној политици, економији и свим другим сегментима.

"Мора нешто да се мења, избори се највероватније спремају и ми желимо да помогнемо да грађанима Србије буде много боље", рекао је Илић.

Лидер напредњака се састао касније и са председником Покрета социјалиста Александром Вулином са којим је договорена стратегија заједничког деловања опозиције у циљу одржавања ванредних парламентарних избора.

"Договорено је да ће заједнички тимови имати редовне састанке и обавештаваћемо јавност о нашим потезима. Пратимо ситуацију", изјавила је Дубравка филиповски, потпредседница НС.

Према речима Филиповске, тренутно је одложено одржавање митинга опозиције који је раније најављиван из НС-а и СНС-а. 

ДСС: Опозиција мора заједнички да делује

Портпарол Демократске странке Србије Петар Петковић изјавио је да опозиција треба заједнички да делује, у циљу одржавања ванредних парламентарних избора.

"Наставићемо разговоре о том циљу са представницима Нове Србије и Српске напредне странке и ДСС ће, у том смислу, учинити све. Унутар странке активно се разговара о нашим даљим наступима и акцијама", рекао је Петковић.

Петковић је навео да ће, наредних дана, јавност бити обавештена о томе да ли ће представници Демократске странке Србије учествовати у преговорима које су започели представници СНС-а, НС-а и Покрет социјалиста.

Упитан шта би председник ДСС-а Војислав Коштуница одговорио, уколико би га председник СНС-а Томислав Николић данас позвао на те преговоре, Петковић је рекао да ће новинари и јавност бити обавештени, ако се то догоди.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара