ДСС: Зауставите Зукорлића

Политичко деловање главног муфтије Исламске заједнице у Србији Муамера Зукорлића води ка интернационализацији Санџака, оценио потпарол ДСС-а Петар Петковић. Србија мора "на разуман начин" да заустави екстремизам Зукорлића, поручио Петковић.

Портпарол Демократске странке Србије Петар Петковић изјавио је да Србија мора "на разуман начин" да заустави "екстремизам главног муфтије Исламске заједнице у Србији Муамера Зукорлића, како питање Санџака не би било интернационализовано".

"ДСС забрињава израженије политичко деловање муфтије Зукорлића који својим ставовима и понашањем покушава да питање Бошњака и Рашке интернационализује", казао је Петковић на страначкој конференцији за новинаре и додао да држава мора да буде "одлучнија".

Петковић је истакао да начин на који актуелна власт води политику регионализације, пристајање на поделу Србије на пет статистичких региона, али и о питању Косова и Метохије, говори да је "држава спремна да иде испод црвене линије очувања националних интереса".

"То је муфтији Зукорлићу јасно. Држава треба да буде мудра и да другачијим начинима реши тај проблем како не би пала крв у Санџаку", рекао је Петковић.

Портпарол ДСС-а је истакао да држава треба да испита "ко подржава Зукорлића и да ли је то повезано са идејом о пројекту лажне државе Косово и Метохија, која треба да се настави и када је у питању Рашка".

Петковић наглашава да мали број Бошњака подржава муфтију Зукорлића и да би као верски лидер, требало да "шири мир и толеранцију међу народима, да буде фактор јединства и стабилности на простору Санџака, а не да својим говорима распаљује ватру".

Говорећи о резолуцији о Косову и Метохији уочи расправе у Генералној скупштини УН, Петковић је поновио став да резолуцију не треба повлачити, јер би то "показало да је влада спремна да изађе у сусрет туђим интересима и да подлеже уценама и притисцима".

"Она сада мора да остане чврста и да брани и овако мекану резолуцију", сматра портпарол ДСС-а.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије