Реџепијев одговор Дачићу

Министар унутрашњих послова у косовској влади Бајрам Реџепи изјавио је да је "немогуће да Србија са својим особљем помаже очување српских манастира и других објеката" на Косову. "Ми имамо своју полицију која ће штитити те манастире који су културно благо Косова", рекао је Реџепи.

Немогуће је да Србија са својим особљем помаже очување српских манастира и других објеката" на Косову, поручуио министар унутрашњих послова у косовској влади Бајрам Реџепи.

После изјаве потпредседника Владе Србије Ивице Дачића да је Србија спремна да помогне својим особљем у очувању безбедности српских средњовековних манастира и објеката од историјског значаја на Косову и Метохији,  Реџепи је рекао да је то "немогуће", као и да се ради о "пустој жељи појединаца".

"Ми имамо своју полицију која ће штитити те манастире који су културно благо Косова", рекао је Реџепи митровичком радију Контакт Плус.

Реџепи је, коментаришући Дачићеву изјаву да је право Србије да пошаље своје особље на Космет дато Резолуцијом 1244 Савета безбедности Уједињених нација, рекао да у том документу "нигде не пише да на Косово треба да дође српска полиција".

"Постоји само клаузула у којој се каже да Кфор процењује уколико је неопходно да неко дође, али то је завршена прича нарочито после изнетог мишљења Међународног суда правде у Хагу о косовској независности", рекао је Реџепи.

Дачић је у манастиру Грачаница истакао раније да у Резолуцији 1244 Савета безбедности "пише и ми смо спремни да то учинимо, да део нашег особља, до 1.000 људи, буде присутно на нашим најзначајнијим верским и исторујским местима на Космету".

"То се заборавило, али ја истичем још једном нашу спремност да помогнемо", рекао је Дачић и истакао да су Србије и Срби на Космету најзаинтересованији да у покрајини влада мир.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара