СНС: Избори за бољитак грађана

Српска напредна странка поновила захтев за расписивање ванредних парламентарних избора. Исплата једнократне помоћи Владе запосленима са малим платама није паметан потез, тврди Табаковићева.

Напредњаци су поновили захтев за расписивање ванредних парламентарних избора, због, како оцењују, катастрофалне економске ситуације у Србији.

"Избори нису расписани, иако кампања траје увелико. За актуелну власт нема разлике између изборних кампања и обављања одговорних државничких функција, пошто они само дају обећања", казала је на конференцији за новинаре чланица Председништва СНС Јоргованка Табаковић.

Табаковићева је критиковала актуелну власт због "маркетинга без покрића и склапања билатералних споразума, од којих српски привредници немају никакве користи".

"Постоји једно крајње једноставно решење, а то је расписивање избора. То ће омогућити да они који знају и умеју добију шансу да раде за бољитак грађана", рекла је Табаковићева.

Јоргованка Табаковић, која је и члан Економског тима напредњака, питала је Владу одакле јој средства за исплату једнократне помоћи запосленима са платама мањим од 50.000 динара и зашто се не обезбеди помоћ и онима који немају посао.

"Ако је Влада већ решила да помогне зашто није издвојила средства и за оне који не раде и то не само својом кривицом, већ зато што држава није обезбедила амбијент за отварање нових радних места", упитала је Табаковићева.

Навела је и да ће за исплату једнократне помоћи Влада утрошити више од милијарду и по динара са депозитних рачуна и питала да ли је то паметан потез.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво