Читај ми!

Тубић: Победићемо у Новом Саду; Вучинић: Наставићемо са пројектима бившег градоначелника

До удруживање опозиције у Новом Саду дошло је да бисмо ослободили град, јер нећемо да учествујемо, већ ћемо да победимо на локалним изборима, изјавио је за РТС Милош Тубић, први на листи "Удружени за слободан Нови Сад". Са друге стране, Дина Вучинић са листе "Александар Вучић-Нови Сад сутра" поручила је да су они у коалицији са народом 12 година и да ће наставити са пројектима бившег градоначелника, сада премијера Милоша Вучевића.

За учешће на изборима за Скупштину града Новог Сада утврђено је 14 листа за које ће Новосађани моћи да гласају 2. јуна. 

Милош Тубић, током политичке дебате на РТС-у, истакао је да је дошло до удруживања опозиције у Новом Саду, јер се власт у том граду "укрупнила" са другим странкама, али и да је на изборима у децембру прошле године дошло до пораза СНС-а.

"СНС је освојио 45 одсто гласова у Новом Саду пре само пар месеци, а опозиција укупно 55 процената – зато је дошло до удруживања и идемо да ослободимо град. Нећемо да учествујемо на изборима, већ ћемо да победимо у Новом Саду", поручује Тубић.

Планови опозиције

Према његовим речима, програм опозиционих странака у Новом Саду је да се спречи "урбанистички хаос" који је у граду, те да ће изгласати нов план који се односи пре свега на приобаље Дунава, односно да се спречи изградње такозваног "Новог Сада на води".

"Ту ће бити изграђен централни градски парк и одговарајућа марина", каже Тубић, наводећи да се листа СНС-а "крије" иза имена и презимена Александра Вучића.

Са друге стране, Дина Вучинић одговорила је да се не крију иза Александра Вучића, већ да су поносни на човека који је препородио Србију.

"Господин Тубић прича о периоду слободе и ропства. У слободи је, значи, када је био директор јавног комуналног предузећа, са нама, на власти од 2012. до 2016. године. То неће да каже Новосађанима. Како тада није био у ропству? То је крајње лицемерно“, истиче Вучинићeва.

Вучинићева је рекла и да је удружена опозиција у Новом Саду, заправо "сатараш коалиција", чији коалициони партнери кажу да се у Сребреници десио геноцид.

"Тубић је давно причао да је Косово срце Србије. И ја га питам да ли сте ви сада за независно Косово, какав је ваш став о Сребрници и да ли је Нови Сад главни град у Војводини и како ће се договорити са Ненадом Чанком", питала је Вучинићева Тубића.

"Коалиција са народом"

Вучинићева каже да је њена листа у коалицији са народом 12 година, као и да су формирали патриотски блок, као и да су 27. априла скупили потписе за неколико сати.

Према њеним речима, план је да заврше пројекте бившег градоначелника Милоша Вучевића.

"Граде се три нова моста, две нове школе. Не причамо о шинском саобраћају, имагинарним пројектима које господин Тубић није видео. Изградили смо три дома здравља. Вртићи су Новом Саду су бесплатни. Просечна плата је 103.000 динара", истиче Вучинићева.

Тубић потврђује да је 2012. године обављао функцију директора јавног комуналног предузећа "Тржница", што је био једини пут да је био у државном сектору, истичући да је у СНС-у у Новом Саду тада била другачија ситуација.

Целу емисију погледајте у видео-снимку на почетку текста.

недеља, 16. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије