Вучевић испред Палате Србије дочекао премијера Габона

Премијер Милош Вучевић дочекао је испред Палате Србија председника Владе Габона Рејмонда Ндонга Симу, уз интонирање химне две државе и постављену гарду Војске Србије.

Милош Вучевић ће са колегом из те афричке државе имати тет-а-тет састанак, после чега ће уследити пленарни састанак двеју делегација. 

У Палату Србија су, између осталих, дошли министар одбране Братислав Гашић, министар грађевинарства Горан Весић, министар за јавна улагања Дарко Глишић, министар културе Никола Селаковић и министар пољопривреде Александар Мартиновић. 

Очекује се да буде потписан Меморандум о разумевању у области спорта, као и Споразум о сарадњи у области одбране, а после тога и заједничка изјава за медије Милоша Вучевића и Рејмонда Ндонге Симе.

Председник Владе Републике Габон јутрос је допутовао у Београд где га је на аеродрому Никола Тесла дочекао министар Селаковић.

Град је у част доласка премијера земље која је повукла признање независности тзв. Косова, окићен зелено-жуто-плавим заставама те афричке државе.

Односи Србије и Габона традиционално су блиски и званичници обе земље залажу се за јачање сарадње, посебно на привредном и културно-просветном плану.

четвртак, 20. јун 2024.
35° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије