Олена Зеленска захвалила Србији на подршци Украјини

Супруга украјинског председника Олена Зеленска изразила је, у своје име и у име министра спољних послова Украјине Дмитра Кулебе, захвалност председнику Србије Александру Вучићу на подршци и хуманитарној помоћи њеној земљи.

Oлена Зеленска је у објави на друштвеним мрежама захвалила, не само председнику, већ и грађанима Србије на "доприносу отпорности Украјине".

"Заједно са Дмитром Кулебом сам изразила захвалност председнику Србије на његовој подршци и хуманитарној помоћи у тешким временима. Захвални смо народу Србије на њиховом доприносу отпорности Украјине, да би наша земља наставила да буде узор свету", написала је Зеленска.

Зеленска и Кулеба су боравили у билатералној посети Београду, током које су се састали са председником Србије Александром Вучићем.

Кулеба се састао и са премијером Милошем Вучевићем, председницом Народне скупштине Аном Брнабић и шефом дипломатије Марком Ђурићем, док је супругу украјинског председника угостила прва дама Тамара Вучић. Њих две су, између осталог, учествовале на Конференцији о менталном здрављу, на којoj су послале снажне поруке да се уједини можемо изборити са проблемима у очувању менталног здравља.

среда, 29. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије