Читај ми!

Саво Манојловић: Покрет Крени-промени излази самостално на изборе у Београду

Директор кампање покрета "Крени промени" Саво Манојловић саопштио је да је тај покрет донео одлуку да 2. јуна учествује на изборима у Београду. На београдске изборе ће изаћи самостално, а одлуку о евентуалном учешћу на осталним локалним изборима донеће накнадно. Потврдио је и да ће бити кандидат за градоначелника Београда.

Саво Манојловић је на конференцији за новинаре рекао да изборни услови и затвореност медија нису највећи проблем, јер, како је објаснио, ако пробудимо љубав, радост и наду која постоји у сваком човеку у Београду, тај проблем може да се победи.

Кључни проблеми Београда у овом тренутку, оценио је Манојловић, нису пресељење бирача, ни затвореност медија, "теме које су затвориле теме обичног човека", него апатија коју грађани осећају.

Зашто смо се одлучили на овај корак - зато што верујемо да можемо да направимо промену, истакао је Манојловић и подсетио како се "код грађана пробудила нада кад су успели да одбране зелене површине, паркове, блокирали мост "Газела" и спречили пројекте Рио Тинта".

Манојловић није желео да одговори да ли ће Крени-промени изаћи на изборе у другим градовима и општинама, уз објашњење "о томе ћемо наредном приликом", а потврдио је и да ће он бити кандидат за градоначелника Београда.

Фокус кампање у Београду, прецизирао је он, биће екологија на нивоу који се тиче градске власти, борба против корупције, и трећа тема, коју ће обелоданити касније, а тиче се борбе са проблемима и њиховим решењима.

Листа ће се звати "И ја сам Београд - Крени промени - Саво Манојловић".

Манојловић је, упитан зашто сад иду на изборе, рекао да је јединство опозиције на прошлим било нешто што је давало наду и било је јако битно да одлуче да бојкотују или изађу на предстојеће 2. јуна.

"Кад је већи део опозиције одлучио да иде на изборе у Београду, бојкот је бесмислен", констатовао је он.

Према мишљењу Манојловића, веровати да ће власт дати боље изборне услове је исто као надати се да ће месар да постане вегетаријанац.

"Променићемо изборне услове кад победимо у Београду", поручио је Манојловић.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара